Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΑΙΘΕΡΙΟΝ Η ΑΙΩΝΙΑ ΦΩΤΙΑ (ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΑΣ)


 🔥Λίγες στιγμές θέλει ο άνθρωπος για να λησμονήσει το φως, όμως μπορεί να το ξεχάσει ποτέ του πραγματικά;

🔥 Ο Ερεν ένας νεαρός Μάγος από την Σεράνια είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου να φέρει στην πατρίδα του αυτό που χρειάζεται για να σώσει την μητέρα του από την Πληγή την αρρώστια που μαστίζει την ανθρωπότητα. Στην Σεράνια εν τω μεταξύ φτάνουν οι επαναστάτες ψάχνοντας νέους συντρόφους για το ταξίδι τους ελπίζοντας να σώσουν τον κόσμο από την Αυτοκρατορία. Ανάμεσα τους και η Ιλειν μια πολεμίστρια που χαράζει την δική της πορεία μακριά από ένα πεπρωμένο που της επιφύλασσαν.

🔥 Ακούστε τωρα τι έχουμε εδώ. Έχουμε μια κοσμοπλασία αρκετά καλογραμμένη που σε βοηθά να μπεις απευθείας στην ιστορία. Έχουμε χαρακτήρες που σε "αναγκάζουν" να δεθείς μαζί τους και τα κίνητρα τους να γίνουν κίνητρα σου. Μα το πιο σημαντικό απ' όλα; Έχουμε επανάσταση. Και έχουμε μια επανάσταση βασισμένη στην επιτακτική ανάγκη για αλλαγή. Μια ανάγκη που φαίνεται κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της για να μιλήσει η Ιλειν. Μια επανάσταση δεμένη άρρηκτα με το high fantasy στοιχείο του βιβλίου.  Ο συγγραφέας δεν επικεντρώνεται εκεί. Δηλαδή δεν σου δίνει την αίσθηση πως ασχολείται μόνο με αυτό ,είναι πιο πολύ σαν να χρησιμοποιεί αυτό σαν κορμό και χτίζει γύρω γύρω το ταξίδι των επαναστατών, τον σκοπό του Ερεν, την εξέλιξη των ηρώων και τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά  κι όμως μέχρι να κλείσεις το βιβλίο έχεις γίνει κ εσυ κομμάτι αυτής της επανάστασης και ανυπομονείς για την εξέλιξη.

🔥Καταλήγοντας μου άρεσε πολύ απ' όλες τις απόψεις. Χαίρομαι να διαβάζω τέτοια βιβλία από Έλληνες νέους συγγραφείς και ανυπομονώ για την συνέχεια της σειράς βιβλίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου