Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ- JENNIFER CRUISE

 



Ξενόγλωσσος τίτλοςBET ME
ISBN139789605666927
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΣΜΥΡΙΔΟΥ ΠΑΛΜΥΡΑ
ΕπιμέλειαΜΠΡΑΒΟΥ ΒΑΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΡΟΥΣΙ ΤΖΕΝΙΦΕΡ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

- Εκείνη ξέρει πως χάπι εντ έχουν μόνο οι ταινίες. Πως να ελπίζει σε μια ευτυχή κατάληξη άλλωστε όταν ο άντρας που ζήτησε να τη βγάλει για φαγητό το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει ένα στοίχημα; Βέβαια οφείλει να παραδεχτεί πως ο Κάλβιν Μόρισεϊ είναι κούκλος.
- Εκείνος ξέρει πως δεν πρόκειται να δεσμευτεί, ειδικά με μια γυναίκα τόσο γκρινιάρα όσο η Μιν Ντομπς, παρά τα σέξι παπούτσια της και την εξυπνάδα της.
Στο τέλος της βραδιάς που περνούν μαζί είναι σίγουροι πως δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν.
Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια για εκείνους και έτσι πολύ γρήγορα η Μιν κι ο Καλ έχουν να αντιμετωπίσουν: παρεμβατικούς φίλους, έναν ζηλιάρη πρώην, μια αποφασισμένη ψυχολόγο, μια έξαλλη νύφη και περισσότερες ριψοκίνδυνες προκλήσεις απ' όσες θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν, μαζί με το μεγαλύτερο στοίχημα όλων - την άνευ όρων αγάπη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΑΠΟΨΗ

Η Μιν Ντομπς είναι αναλογίστρια στο επάγγελμα αλλά και κατά κάποιο τρόπο και στην προσωπική της ζωή. Γιατί να ερωτευτεί αφού στατιστικά οι περισσότεροι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο;
Ο Καλ Μορισεϊ είναι μάλλον αυτό που τα παιδιά στις μέρες μας αποκαλούν player. Καλό παιδί δεν λέω αλλά λίγο κυνικός επίσης όσον αφορά την αληθινή αγάπη.

📝 Καταρχάς να σας πω κάτι; Έχω διαβάσει πολλά βιβλία της ρομαντικής λογοτεχνίας. Και καλά και κακά.
Ε λοιπόν αν σας πω πως είναι το πρώτο που διαβάζω που η πρωταγωνίστρια ΔΕΝ είναι θεά με εξαιρετικές αναλογίες και πρότυπο γυναικείας ομορφιάς;;
Η Μιν Ντομπς δεν είναι το τυπικό μοντέλο του νούμερου small με μέση δαχτυλίδι . Είναι μάλλον large ,λατρεύει το φαγητό -αν και παλεύει μόνιμα να κάνει δίαιτα μέχρι δηλαδή που καταφέρνει να αγαπήσει τον εαυτό της- ,είναι πανέξυπνη, ατακαδόρα και πληθωρική. 

Είναι ένα βιβλίο με κύριο άξονα φυσικά το ρομάντζο αλλά ταυτόχρονα είναι κάτι περισσότερο.
Είναι οι αβάσταχτες προσδοκίες που δημιουργούν οι γονείς πάνω στα παιδιά τους.
Είναι η γενική εντύπωση που έχει δημιουργηθεί πως οι γυναίκες για να είναι επιθυμητές και σέξι πρέπει να χωράνε σε συγκεκριμένα στερεότυπα και συγκεκριμένα νούμερα. 
Είναι το γεγονός πως οι επιστήμονες λένε ότι δεν ξέρουν τι θέλουν οι γυναίκες ενώ οκ ας μην γελιόμαστε το ενενήντα τις εκατό από εμάς θέλουμε ενδόμυχα να τρώμε σοκολατόπιτα και οι θερμίδες να πιάνονται σαν να τρώμε μαρούλι. 
Ωραίο είναι το μαρούλι το αγαπάμε. Αλλά σοκολατόπιτα δεν είναι όπως και να το κάνουμε. 

📝Η Cruise υπογράφει ένα έξυπνο ρομάντζο, γεμάτο χιούμορ , γεμάτο ατάκες και πλημμυρισμένο με άρωμα ψωμιού, κοτόπουλου μασάλα και καλού παλαιωμένου ουίσκι. 

Διαβάστε το.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου