Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ)

 






ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ISBN: 978-618-86389-2-1
Συγγραφέας : Αποστόλης Γιαννούλας
Εκδοσεις : Memento


Περίληψη από Οπισθόφυλλο 

H ιστορία που θα σας διηγηθώ, ξεκινά με την ίδια τη δημιουργία του σύμπαντος και τον διαχωρισμό των δύο συνειδήσεων που το χαλιναγωγούν.

Τη Σκοτεινή, αυτήν που ορίζεται από την άψυχη σιωπή και τους αέναους κύκλους του σκοπού, και τη Φωτεινή, εκείνη που εξελίχθηκε στην ίδια τη Θεά της Ζωής, δημιούργησε όλα τα πλάσματα και, παίρνοντας μορφή, επέλεξε να ζήσει ανάμεσά τους. Και στους καιρούς που ήρθαν, προσπαθώντας να δώσει στα πλάσματά της αιώνια ζωή, δημιούργησε άθελά της πανίσχυρους δαίμονες που διέφθειραν την ύπαρξη και έφεραν θάνατο και καταστροφή.

Όμως, ακόμα και τα πιο απαίσια τέρατα, ακόμα και οι πιο αιμοδιψείς τύραννοι που γεννήθηκαν από τα λάθη της, δε συγκρίνονται με την καταστροφή που μπορεί να φέρει ένας και μόνο άντρας. Ένας Ζεν-Σεν χωρίς παρελθόν, χαμένος στα δάση του νότου και που μέσα του φωλιάζει μια τρομερή κατάρα, ικανή να φέρει το τέλος κάθε ζωής, παντού.


Άποψη.

🪐Εν αρχή ήταν το big bang... Περίπου πριν από 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε μια κοσμολογική θεωρία για την δημιουργία του Σύμπαντος... Υπήρχε λένε οι επιστήμονες ένα πρωταρχικό άτομο το οποίο κάποτε εξερράγη και από την ύλη δημιουργήθηκαν γαλαξίες και αστέρες και... Oh...wait.... 

Πάμε πάλι γιατί εδώ ο συγγραφέας βρήκε έναν τρόπο να φτιάξει μια κοσμογονία σ ένα epic fantasy βιβλίο που κατά κάποιο τρόπο να μιμείται το big bang αλλά κατά κάποιο τρόπο να το ακυρώνει κιόλας. Πάμε να δούμε τι εννοώ.



🪐 Είμαι κορίτσι του Τόλκιν και της Ρόουλινγκ. Είμαι κορίτσι που αγαπά το καλό fantasy και ειδικά όταν ο συγγραφέας φτιάξει ένα δικό του κόσμο και το κάνει και καλά τότε είναι σίγουρο πως θα τον ακολουθώ πιστά. Εδώ στην προκειμένη περίπτωση έχουμε κάτι πολύ πρωτότυπο.
Ο συγγραφέας δεν φτιάχνει απλά ένα δικό του κόσμο. Όχι. Το πάει ένα βήμα πιο πέρα και κάνει ένα δικό του σύμπαν. Μια νέα θρησκεία. Μια νέα θεά. Μια νέα οντότητα. Πρωτότυπο; Ναι. Πολύ.
Το βιβλίο ξεχειλίζει φαντασία. Γεμάτο νέα ονόματα, νέα πλάσματα, νέες λέξεις και νέες φυλές. Είναι εξαιρετικά καλογραμμένο δηλαδή ειλικρινά η γραφή είναι τρομερά ώριμη και δουλεμένη. Απολαμβάνεις την ροή του λόγου του συγγραφέα γιατί χρησιμοποιεί μια πολύ όμορφη λογοτεχνική γλώσσα. 




Φυσικά όπως κάθε βιβλίο επικής φαντασίας που σέβεται τον εαυτό του έχει μέσα την αέναη μάχη του καλού με το κακό, το φως με το σκοτάδι. Όμως ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει τόσο ρεαλιστικούς χαρακτήρες που η λύτρωση δεν έρχεται από εκεί που το περιμένουμε.



🪐Γενικά θα πω πως ήταν ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή των φανατικών του είδους και το απήλαυσα παρά πολύ παρά το γεγονός ότι άργησα λιγάκι να βγάλω άκρη με τόσα ονόματα και με το νέο αυτό σύμπαν. Αυτό που μου έλειψε ίσως και θα το ήθελα θα ήταν ένα μικρό ένθετο -ευρετήριο που να κατηγοριοποιεί κάπως τις φυλές ,τα πλάσματα κλπ γιατί σε τέτοιου είδους βιβλία αν αυτό λείπει χρειάζεσαι χαρτί κ μολύβι για να βγάλεις απόλυτα άκρη. Αυτά έχει η κοσμογονία φίλοι μου ωστόσο. 😉



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου