Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ο ΑΣΒΟΣ (FREDRIK P WINTER)

 


🦡Κάθε χρόνο τη νύχτα της 6ης Νοεμβρίου ένας κατ’ εξακολούθηση δολοφόνος που τον αποκαλούν Ασβό εισβάλλει από το πάτωμα του υπογείου στο σπίτι του θύματος που έχει επιλέξει. Σέρνει το θύμα του μέσα στο έδαφος και εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη.

Ένα πρωί, η εκδότρια Άνικα Γκράνλουντ βρίσκει ένα λασπωμένο χειρόγραφο έξω από την πόρτα του γραφείου της. Φέρει τον τίτλο «Είμαι ο Ασβός» και αποτελεί τη νοσηρή βιογραφία ενός κατά συρροή δολοφόνου που ζει κάτω από τη γη.

🦡 Ο ασβός είναι ένα ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία. Συνήθως δεν μπορώ να φανταστώ το πάντρεμα αυτό λόγω του ότι όταν διαβάζω για αστυνομική έρευνα δεν θέλω ταυτόχρονα να εμπλακεί κάτι υπερφυσικό. Στο συγκεκριμένο βιβλίο Παρ όλα αυτά δουλεύει ο συνδυασμός και μάλιστα παίζει μεγάλο ρόλο και στην όλη ατμόσφαιρα του βιβλίου καθώς εφόσον ξέρεις τον δολοφόνο εξαρχής ,κάπως αλλιώς πρέπει να χτιστεί η όλη αγωνία του θρίλερ .Πολύ ωραία γραμμένο με αληθοφανείς χαρακτήρες , στρωτή γραφή και αρκετούς διαλόγους που προσδίδουν στην κινηματογραφικότητα του βιβλίου. 

Μεγάλο πλεονέκτημα του βιβλίου κατά τη γνώμη μου το μήνυμα που τελικά περνάει για το ποσο εύκολα μπορεί τελικά να "σπάσει" ένας άνθρωπος κάτω από στρες ,πίεση και ψυχολογική καταρράκωση.


Τέσσερα ⭐⭐⭐⭐

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου