Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

 



Καλησπέρα σε όλους τους βιβλιοφίλους μας εκεί έξω. Σήμερα θα πάμε να πιούμε καφέ και να γνωρίσουμε καλύτερα ένα νέο και γλυκύτατο κορίτσι την Μαίρη Ελευθεριάδου.
Η Μαίρη έχει γεννηθεί το 1995 στην Αθήνα και είναι απόφοιτη Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθογραφεί στο
Sociall.gr . Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Μαίρη μου καλώς μας ήρθες. Μίλησε μας λίγο για το καινούριο σου βιβλίο.  

Το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο Ένα βαλς κάτω από τ’αστέρια είναι μια ιστορία για δυο νέα παιδιά την Αμαλία και τον Λουκά που τους ενώνει μια αμοιβαία έλξη αλλά διαπιστώνουν ότι διαφέρουν πολύ οι χαρακτήρες τους. Θα καταφέρουν να γεφυρώσουν τα χάσματα μεταξύ τους επιβεβαιώνοντας ότι τα ετερώνυμα έλκονται ή μήπως όχι; Παράλληλα, βλέπουμε τις φιλίες τους καθώς οι κολλητοί τους ήταν πρωταγωνιστές στο πρώτο μου βιβλίο, Το πιο μελωδικό ρεφρέν αλλά και την επαγγελματική τους ζωή. Επομένως, πρόκειται για ένα spin off αλλά μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα.

 



Η θεματολογία και στα δυο σου βιβλία είναι πολύ συγκεκριμένη. Θα σκεφτόσουν να γράψεις και κάτι διαφορετικό;

Η αλήθεια είναι ότι έχω μια αδυναμία στις ιστορίες αγάπης, οπότε δεν έχω φανταστεί να γράφω κάτι διαφορετικό

 

Πως προέκυψε η συγγραφή για σένα;

Η συγγραφή προέκυψε από πολύ νεαρή ηλικία σε εμένα. Ανέκαθεν θαύμαζα τους συγγραφείς καθώς οι γονείς μου διάβαζαν πολλά παραμύθια και στην συνέχεια έβρισκα το κίνητρο να διαβάσω και άλλες ιστορίες. Η ιστορία που έγραψα πολύ μικρή έμεινε στο συρτάρι και το όνειρο υλοποιήθηκε στην ώρα του μερικά χρόνια μετά.


Τι είδους βιβλία διαβάζεις γενικά;

Έχω λατρεία στις ρομαντικές ιστορίες με έξυπνες ατάκες. Αλλά τελευταία ανακάλυψα και άλλα είδη που τελικά αγάπησα όπως την ποίηση και τα διηγήματα. Το καθένα λογοτεχνικό είδος έχει την μοναδικότητα του

 

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου φιλοδοξία σαν άνθρωπος;

Δεν ξέρω αν χαρακτηρίζεται ως φιλοδοξία, αλλά θα ήθελα πολύ μελλοντικά οι ιστορίες μου να συνεχίσουν να χαροποιούν τους αναγνώστες και να ταυτίζονται. Κατά τα άλλα, έχω πολλά όνειρα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και εύχομαι να υλοποιηθούν.

 

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη σου και από που αντλείς έμπνευση;

Κινητήριος δύναμη μου είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Αντλώ έμπνευση από την καθημερινότητα. Μια συζήτηση, ένα τραγούδι που μπορεί να ακούσω τυχαία, ένα ταξίδι ή μια βόλτα μπορούν να πυροδοτήσουν την έμπνευση.

 

Έχει ειπωθεί ότι ηθοποιός σημαίνει φως. Συγγραφέας άραγε τι σημαίνει;

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση! Κατά την ταπεινή μου γνώμη, συγγραφέας είναι εκείνος που αποτυπώνει την έμπνευση του στο χαρτί ή το Word και δημιουργεί ένα ταξίδι από λέξεις.


 Πως ένιωσες όταν εκδόθηκε το πρώτο σου βιβλίο;

Απίστευτη χαρά! Θυμάμαι το κρατούσα στα χέρια μου και δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Μα χάρηκα ακόμα πιο πολύ όταν οι δικοί μου άνθρωποι το «αγκάλιασαν» με τον ίδιο ενθουσιασμό.

 

Από τι ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Από τα 13 μου αν και ντρεπόμουν πολύ και δεν ήθελα κανείς να διαβάσει αυτά που έγραφα.

 



Είσαι αισιόδοξη σαν άνθρωπος; Πιστεύεις στα happy end;

Ναι! Πάντα σχεδόν προσπαθώ να βρίσκω την αισιόδοξη οπτική στα πράγματα, να χαμογελάω όσο περισσότερο μπορώ. Για αυτό και οι ιστορίες μου θέλω να έχουν happy end.

 

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο αυτό τον καιρό;

Έχω μια ιστορία σχεδόν έτοιμη για να εκδοθεί που είναι ανεξάρτητη από τις προηγούμενες αλλά επειδή έχει μόλις ενάμισι μήνα κυκλοφορίας το Ένα βαλς κάτω από τ’αστέρια θέλω να του δώσω χρόνο να αγαπηθεί.

 

Πως συνδυάζεις μια κανονική δουλειά με την συγγραφή και με την προσωπική σου ζωή ; Υπάρχει χρόνος για όλα;

Θεωρώ ότι με καλή θέληση μπορεί να βρεθεί χρόνος για όλα. Αν και είμαι καθηγήτρια γαλλικών και έχω μαθήματα, πάντα θα ξεκλέψω χρόνο για να περάσω όμορφες στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους και να γράψω.

 

Κλείνοντας τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες σου και σε επίδοξους συγγραφείς;

Εύχομαι να είναι καλά και να διαβάζουν όμορφα βιβλία και αν γράφουν να μην σταματήσουν ποτέ εφόσον τους προσφέρει χαρά.

Σε ευχαριστώ πολύ Αργυρώ μου!

 

Σ ευχαριστώ και εγω πολύ για τον χρόνο σου Μαίρη μου και εύχομαι κάθε επιτυχία πάντα σε ότι κάνεις και σου δίνει χαρά. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου