Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΑΚΑΚΙΕ (ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

 

"Χορταίνει καλοσύνη αυτός που την χαρίζει απλόχερα..."

"Να θυμάσαι πως θα έχεις πολλές ευκαιρίες. Άρπαξε τες,βάλτες στο σάκο με τα όνειρα μα μην ξεχάσεις... Να είσαι πάντα Άνθρωπος"

Πόσα συναισθήματα χωράνε σ ένα βιβλίο; Πόσες μυρωδιές και πόσες νότες; Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα δυσκολευτείτε πολύ να μου απαντήσετε γιατί κάθε σελίδα έχει και κάτι απ' όλα αυτά . 

Βασισμένο στην ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα του ανθρώπου που έκανε γενιές να φωνάζουν "Ακάκιε μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι ..."

Ένας άνθρωπος που ξεκίνησε παιδί ακόμα από το χωριό του στην Ήπειρο ,βίωσε πόλεμο, κακουχίες, πείνα και απώλειες αλλά Παρ όλα αυτά με δύναμη ,ευστροφία και καλοσύνη έφτασε ψηλά .

Γραμμένο με τρυφερότητα,ευγένεια ,ψυχή και σεβασμό από την μαγική πένα του Κώστα Κρομμύδα αποδίδει στο έπακρο όλο το συναίσθημα που θα μπορούσε να βγάλει μια τέτοια ιστορία.

Διάβαζα και τα μάτια μου βουρκωνανε συνεχώς και μέσα μου σιγοτραγουδούσα της Πάργας τον ανήφορο και το Τζουμέρκα μου περήφανα. Διάβαζα και προσπαθούσα να γυρνάω τις σελίδες όσο πιο αργά γινόταν γιατί δεν ήθελα να τελειώσει. 

 Υ.Σ Με άφησε με την λαχτάρα για ένα κρασί Ζίτσα στο καφενείο του χωριού μας πάνω στα βουνά εκεί κάτω από τον πλάτανο.

Υ.Σ Ευτυχώς που διαβάζω γρήγορα γιατί δύο μέρες που το διάβαζα τρώγαμε μόνο μακαρόνια στο σπίτι.


Εξαιρετικό . Πέντε ⭐⭐⭐⭐⭐

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου