Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΥΣΗ... 24 (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ)

 


Σε μια πόλη της βόρειας Ελλάδας γίνεται ένας ειδεχθής φόνος. Ένα νεαρό αγόρι στραγγαλίζεται και βιάζεται μετά θάνατον. Την υπόθεση θα αναλάβει ο αστυνομικός του νεοσύστατου csi τμήματος της Ασφάλειας Σπύρος Μάντεκας. Θα ανέβει σε εκείνη την παγωμένη πόλη με την ομάδα του και θα έρθει αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος του και τον φόνο της αδερφής του πριν πολλά χρόνια στη ίδια πόλη.


Η Κατερίνα Κοφινά υπογράφει ένα σφιχτοδεμένο αστυνομικό θρίλερ με μια ατμόσφαιρα τελείως διαφορετική απ ότι την είχαμε συνηθίσει.

Η ιστορία μας ακολουθεί τον Οδυσσέα έναν κακοποιημένο γιο και τον πατέρα του Μενέλαο. Ο Οδυσσέας είναι ομοφυλόφιλος μα δεν βρήκε ποτέ την δύναμη να το αποκαλύψει καθώς κακοποιουνταν σωματικά και λεκτικά από τον πατέρα του από παιδί.

Παράλληλα η ιστορία ακολουθεί τα βήματα του Σπύρου Μάντεκα που ακολουθεί όλα τα στοιχεία που προκύπτουν για να γλιτώσει την μικρή αυτή πόλη από τον κατά συρροή δολοφόνο.

Η συγγραφέας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έρευνα  όσον αφορά την λειτουργία των αστυνομικών μεθόδων. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι βαθιά παρά το μικρό μέγεθος του βιβλίου και θίγει ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα αυτό της κακοποίησης μέσα στην οικογένεια και τι αντίκτυπο αυτό αφήνει στην ψυχοσύνθεση του παιδιού κ μετέπειτα ενήλικου. Η βία γεννά βία και αυτό το βροντοφωνάζει σε κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου.

Σε μια εποχή γεμάτη από γυναικοκτονίες, κακοποίηση, ταμπού, κλαμμένα παιδικά μάτια, ασυναίσθηση και τραυματισμένες ψυχές έρχεται αυτό το βιβλίο να σε αναγκάσει να τα κοιτάξεις όλα αυτά κατάματα. Εντυπωσιακό είναι πρώτον πως ναι μεν βγάζει κοινωνικά μηνύματα αλλά χωρίς να χάνει καθόλου από την ατμόσφαιρα του αστυνομικού θρίλερ. Και δεύτερον ότι νομίζεις πως ξέρεις τον δολοφόνο απ τις πρώτες σελίδες αλλά τελικά μάντεψε; δεν ξέρεις τίποτα. Και για να μάθεις πρέπει να φτάσεις ως το τέλος. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου