Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΈΝΤΕΚΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝΑ ΚΑΡΤΣΟΓΛΟΥ

 


Ανδρεάνα  μου καλωσήρθες. Μίλησε μας λίγο για το νέο σου βιβλίο με τίτλο "κανείς δεν ήταν τόσο αθώος"


Καλώς σας βρήκα κ ευχαριστώ ειλικρινά για την τιμή!

Λοιπόν το νέο μου βιβλίο με τίτλο Κάνεις δεν ήταν τόσο αθώος είναι ένα κοινωνικό δράμα που τα έχει άλλο σε μικρές και μεγάλες δόσεις! Είναι το δεύτερο μου μυθιστόρημα! Δεν θα πω κάτι επιπλέον,θα αφήσω τους αναγνώστες να ανακαλύψουν μόνοι τους περισσότερα! 



 Παρατηρούμε πως αυτή τη φορά δεν φέρει την "υπογραφή" των εκδόσεων Οστρια αλλά των εκδόσεων Δερέ. Τι σημαίνει αυτό για σένα;


Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενη με αυτήν την συνεργασία! Οι εκδόσεις Δερέ είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του βιβλίου! Πήρα την απόφαση να συνεχίσω την συγγραφική μου πορεία με τον συγκεκριμένο εκδοτικό διότι δίνουν μεγάλη έμφαση στο να βγαίνουν ωραία βιβλία, πολύ προσεγμένα από άποψη επιμέλειας και εξωφύλλου, σέβονται τον συγγραφέα και τον βοηθούν και τον στηρίζουν!


 Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο αυτόν τον καιρό;


Φυσικά! Έχω ήδη έτοιμο το επόμενο μου βιβλίο! Δεν αλλάζει ιδιαίτερα ύφος. Παραμένω πίστη στο κοινωνικό αν και αυτό έχει αρκετά στοιχεία αστυνομικού!


Ποια θα ήταν η μεγαλύτερη σου φιλοδοξία σαν συγγραφέας και σαν άνθρωπος;


Το μεγαλύτερο μου όνειρο θα έλεγα καλύτερα,διότι ως άνθρωπος δεν έχω φιλοδοξίες,μαρεσει να σκέφτομαι πιο ρομαντικά,κάνω όνειρα κ θέτω βραχυπρόθεσμα μικρούς στόχους! Λοιπόν για το μέλλον εύχομαι να αναγνωριστεί η δουλειά μου από μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό,να αγαπηθεί! Και γιατί όχι κάποιο από τα βιβλία μου να ζωντανέψει με την μορφή ταινίας ή και σειράς ακόμη!Οι ευχές μου ως άνθρωπος είναι τετριμμένες αλλά απολύτως ουσιαστικές, να υπάρχει υγεία για όλο τον κόσμο με μπόλικη αγάπη και περισσότερη συμπόνια και αλληλεγγύη  στους ανυπεράσπιστους και τα ζωάκια!


Πως θεωρείς ότι η καραντίνα - πανδημία επηρέασε τον χώρο του βιβλίου;


Σαφώς υπήρξε μεγάλο πλήγμα για τον χώρο του βιβλίου. Καθόλου παρουσιάσεις βιβλίων, μικρότερη επισκεψιμότητα σε βιβλιοπωλεία. Πολύς κόσμος έμεινε ξαφνικά χωρίς εργασία άρα το να αγοράσουν βιβλία θα ήταν μια πολυτέλεια! Ευτυχώς το μέλλον διαγράφεται πιο αισιόδοξο!



Τα βιβλία σου κινούνται στο δραματικό - αισθηματικό επίπεδο. Θα σκεφτόσουν κάποτε μια αλλαγή στο είδος γραφής σου;


Ναι είναι αλήθεια! Λατρεύω να γράφω για δράματα,μεγάλους έρωτες που δεν καταλήγουν απαραίτητα  ευχάριστα ! Σαφώς θα μπορούσα να παντρέψω το είδος που αγαπώ με αστυνομικό ή για το θέσω πιο δόκιμα με το crime fiction το οποίο επίσης αγαπώ!


Ποια θα έλεγες είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη στον κόσμο;


Η αγάπη! Τι άλλο!


Τι είναι αυτό που σε παρακινεί στην συγγραφή;


Δεν είναι κάτι το συγκεκριμένο. Μια ιδέα μπορεί να προκύψει από κάτι απλό, κάτι μικρό καθημερινό, και να εξελιχθεί σε ολόκληρη ιστορία!



Τι είδους βιβλία διαβάζεις σαν αναγνώστρια;


Διαβάζω σχεδόν τα πάντα. Αλλά η αγαπημένη μου είναι η crime fiction λογοτεχνία.


 Μεγαλώνοντας ο μικρός σου θα ήθελες να διαβάζει τα βιβλία σου;


Φυσικά! Θα ήταν ο πιο σημαντικός μου αναγνώστης! Επίσης θα ήθελα να είμαι η αγαπημένη του συγγραφέας!


Όταν γράφεις έχεις τη τάση να απομονωνεσαι;


Η συγγραφή είναι έτσι και αλλιώς μια μοναχική διαδικασία γι'αυτό φροντίζω να μην απομονωνομαι απόλυτα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν παραμελώ τους αγαπημένους μου, μπορώ κ τα συνδυάζω διαθέτοντας χρόνο για όλα!


Κλείνοντας θα ήθελες να μας πεις κάτι για όσους ελπίζουν μια μέρα να γίνουν συγγραφείς;


Δεν είναι κάτι απλό ιδίως στις μέρες μας. Θέλει θέληση,να μην απογοητεύεται κάνεις και να επιμένει σε αυτό που αγαπάει. Όσο περισσότερο γράφει και διαβάζει, ακούει τους αναγνώστες θα γίνεται όλο και καλύτερος, βελτιώνοντας τα λάθη του! Και μην ξεχνάμε πως κάθε βιβλίο θα βρει σίγουρα ανθρώπους να το αγαπήσουν και να το αγκαλιάσουν,όπως επίσης και να το αγνοήσουν!



Ανδρεάνα μου σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Εύχομαι ολόψυχα καλοτάξιδα τα βιβλία σου και να βρουν το κοινό τους και τις καρδιές που θα τα αγαπήσουν


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου