Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ (ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΚΟΥΓΙΩΝΗ )


Τίτλος : Ματωμένη Ανάμνηση

Συγγραφέας : Καλλιόπη Γιακουμή-Κουγιώνη

Εκδόσεις : Υδροπλάνο

Στην αρχή βλέπεις το μέγεθος του βιβλίου (διόλου ευκαταφρόνητο τουβλάκι). Μετά βλέπεις πως είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως και κάπου εκεί έχεις λίγο προεξοφλήσει πως θα διαβάσεις και λίγο φλυαρία.

Και ξεκινάς να το διαβάζεις... Και εκεί διαπιστώνεις πως όχι μόνο δεν διαβάζεις φλυαρία αλλά ξεχνάς και ότι είναι το πρώτο της βιβλίο. Γιατί γράφει με μια μαεστρία και μια εμπειρία που λείπει από συγγραφείς που έχουν εκδόσει κ πολλά περισσότερα.


Και όσο διαβάζεις τόσο χάνεσαι στην ζωή των χαρακτήρων. Και ταυτίζεσαι και συμπονάς και θυμώνεις και ερωτεύεσαι και παρακαλάς για λύτρωση. Και ψάχνεις κ εσύ μανιωδώς για τον δολοφόνο και λες "Δεν μπορεί. Δεν μπορεί να μην το βρίσκω κάπου θα το προδίδει." αλλά όχι. Ενάντια σε κάθε πρόβλεψη δεν το προδίδει πουθενά. Όταν έρχεται η αποκάλυψη και δένει τόσο απόλυτα αναρωτιέσαι γιατί στην εξίσωση που έφτιαξες δεν έβαλες ποτέ αυτόν τον άγνωστο Χ.


Προσωπικά δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Έχει μυστήριο, έχει κοινωνικά μηνύματα, έχει έρωτα ( αυτόν τον παθιασμένο που τίποτα δεν τον σταματάει), έχει αγάπη ( αυτή την οικογενειακή που σε τυλίγει σαν ζεστή κουβέρτα τον χειμώνα) και έχει και κινηματογραφικές σκηνές που σε κάνουν να ζεις όλη την ιστορία.  Το απόλαυσα όλο το βιβλίο και όταν πια το έκλεισα είπα πως ανυπομονώ για την πορεία της συγγραφέως γιατί όταν κάνεις ένα τέτοιο εξαιρετικό ντεμπούτο τότε έχεις θέσει ήδη τον πήχη πολύ ψηλά.


Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Πέντε ⭐⭐⭐⭐⭐


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου