Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ο Μέντορας (Ειρήνη Βαρδάκη)

 




Τίτλος : Ο μέντορας

Συγγραφέας : Ειρήνη Βαρδάκη

Εκδόσεις : Μίνωας


Δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι την κορυφή. Αρκεί να θυμάσαι ότι ανήκει πάντα σε έναν. Όταν ο Μέντορας ερωτεύεται τη μαθητευό­μενή του, το όνειρο βγαίνει αληθινό. Ένας κερδίζει την κορυφή, ένας πρέπει να πέσει στον γκρεμό. Φήμες λένε… ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο.


Σβήνω - γράφω, γράφω - σβήνω. Θα λεγε κανείς ότι ψάχνω λόγια να γράψω το δικό μου μυθιστόρημα κ όχι απλώς μια άποψη για όσα διάβασα. Για τα όσα ένιωσα διαβάζοντας.


Ο μέντορας και η μαθήτρια.

Το απαγορευμένο πάθος.

Το κόκκινο και το μαύρο. Δύο τόσο έντονα χρώματα που για να συνυπάρχουν είναι σαν να παλεύουν να συνυπάρξουν δύο ακραίες δυνάμεις της φύσης.


Ο μαύρος βασιλιάς λένε όλοι είναι το πιο σημαντικό πιόνι στο παιχνίδι. Αγνοούν όμως ότι το πιο ισχυρό είναι η κόκκινη βασίλισσα...


Μία εξαφάνιση. Ο χρόνος αρχίζει να κυλά ανάποδα σάμπως η αλήθεια να μην αντέχει άλλο τον σκοτεινό της τάφο και παλεύει να αναδυθεί. Ένας αστυνόμος στην Αθήνα που επικοινωνεί μ έναν αγαπημένο παλιό μας γνώριμο από την Κρήτη (και πόσο αγαπώ όταν οι συγγραφείς το κάνουν αυτό στα βιβλία τους και είναι σαν μικρά easter eggs για πιστούς αναγνώστες). Ένα ξέφρενο κυνήγι που έχει στηθεί πάνω σε μια απειλητική σκακιέρα. Κ εσύ αναγνώστη... Εσύ που ασθμαίνεις γυρνώντας σελίδες, που αγωνιάς και νιώθεις στο πετσί σου τα ρίγη της κάθε αποκάλυψης για να ανακαλύψεις στο τέλος πως κ εσύ ο ίδιος στην σκακιέρα της Ειρήνης Βαρδάκη είσαι ένα κοινό, μικρό, απλό.... Πιόνι!!!


Εξαιρετική γραφή. Η Βαρδάκη όπως το καλό ουίσκι όσο μεστώνει και ωριμάζει γίνεται όλο και καλύτερη. Η πένα του ψυχολογικό-αστυνομικού θρίλερ στην Ελλάδα έχει όνομα. Είναι γυναικείο. Την λένε... Ειρήνη.


Πέντε ⭐⭐⭐⭐⭐

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου