Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ (SEBASTIAN FITZEK)

 


Τίτλος : Αναλφάβητος

Συγγραφέας : Sebastian Fitzek

Εκδόσεις : Διόπτρα


O Μίλαν Μπεργκ περιμένει υπομονετικά στο φανάρι. Ένα αυτοκίνητο σταματάει δίπλα του.

Στο πίσω κάθισμα ένα τρομοκρατημένο κορίτσι κρατάει κολλημένο στο τζάμι ένα σημείωμα.


ΒΟΗΘΕΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ


Μια κραυγή για βοήθεια;

Ο Μίλαν δεν έχει ιδέα. Είναι αναλφάβητος. Στα μάτια της είναι ζωγραφισμένος ο φόβος κι αυτό είναι ένα μήνυμα που μπορεί να «διαβάσει».



Όπως κάθε φορά μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω δυο λόγια για βιβλίο του Fitzek χωρίς να προδώσω κάτι βασικό γιατί εδώ που τα λέμε όλα είναι βασικά. 

Εξαιρετικά αγωνιώδες, εξαιρετικά καλογραμμένο, ιδιαίτερα έξυπνο. Ένα ασθματικό ψυχολογικό θρίλερ που διαβάζεται γρήγορα και με κομμένη την ανάσα. 

Ομολογουμένως όταν έφτασα επιτέλους στο τέλος έκανα κάτι που έχω ξανακάνει σε βιβλίο του Fitzek. Ξαναγύρισα στην αρχή και ξαναδιάβασα πολλά κομμάτια του βιβλίου αναζητώντας ένα λάθος. Κ όμως για άλλη μια φορά έχει γράψει τόσο έξυπνα όλες τις σκηνές κ με τέτοιο τρόπο που δεν αποκαλύπτει τίποτα όταν το πρωτοδιαβάζεις αλλά όταν τις ξαναδιαβάσεις μέσα από το πρίσμα των αποκαλύψεων στο τέλος, τότε όλα δένουν μεταξύ τους απόλυτα. 




Έξτρα Credit δίνω πάντα στις ευχαριστίες του συγγραφέα στο τέλος που πάντα είναι σαν έκθεση γεμάτη με τις εμπνεύσεις του και κομμάτια της ζωής του και ειλικρινά μου θυμίζει πολύ τον τρόπο που γράφει τις ευχαριστίες του και ο ένας και μοναδικός Stephen King. 


Ο Sebastian Fitzek για μένα είναι ένας εκ των κορυφαίων στο είδος του (αν όχι ο κορυφαίος) και κάθε φορά καταφέρνει να με ξαφνιάζει με την ευστροφία του μέσα στα θρίλερ του. 

Το προτείνω φυσικά. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου