Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΤΙΜΩΡΟΣ (TONY PARSONS)

 


Τίτλος : Τιμωρός

Συγγραφέας : Tony Parsons

Εκδόσεις : Μεταίχμιο


Περιγραφή 

Μια οικογένεια δολοφονημένη.

Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς μια πλούσια οικογένεια πέφτει θύμα δολοφονίας μες στο σπίτι της σ’ έναν καγκελόφραχτο πολυτελή οικισμό. Ο μικρότερος γιος τους έχει εξαφανιστεί. 

Ένας ετοιμοθάνατος σίριαλ κίλερ.

Το όπλο του φόνου οδηγεί τον επιθεωρητή Μαξ Γουλφ σε έναν δολοφόνο που πριν από τριάντα χρόνια έγινε γνωστός ως ο Χασάπης. 

Όμως ο Χασάπης είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και ετοιμοθάνατος;

Μπορεί στ’ αλήθεια να ξαναμπήκε στο παιχνίδι;


Άποψη

Από την πρώτη κιόλας σελίδα ήξερα πως θα διαβάσω ένα πολύ δυνατό αστυνομικό θρίλερ. 

Ο συγγραφέας μας οδηγεί στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής και μας δίνει μια φευγαλέα εικόνα της φρίκης που αντιμετωπίζουν πολλοί αστυνομικοί όταν κυνηγάνε ανθρωποκτονίες και κυκλώματα παιδικής κακοποίησης. 

Απ ότι είδα ήταν το δεύτερο βιβλίο της σειράς του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ αλλά ούτε για μια στιγμή δεν ένιωσα πως κάτι έχασα μιας και ήταν πολύ ολοκληρωμένο βιβλίο από μόνο του.

Ο Μαξ Γουλφ είναι ίσως ο απόλυτος επιθεωρητής ( θυμίζοντας λίγο mission impossible με τόσο ξύλο που έχει φάει αλλά ακόμα τα καταφέρνει). Είναι ευφυής, χαρισματικός, δυνατός και πολύ καλός μπαμπάς σπάζοντας έτσι το στερεότυπο που τείνει να υπάρχει στα αστυνομικά βιβλία και θέλει τον πρωταγωνιστή πάντα αλκοολικό, σαδομαζοχιστή ή γενικά χτυπημένο απ τη μοίρα. (και αυτούς τους αγαπάμε αλλά είναι ωραίο να βλέπουμε και μια αλλαγή που κ που).

Άργησα να υποψιαστώ τον δολοφόνο - κυριολεκτικά μερικές σελίδες πριν το αποκαλύψει - και για μένα αυτό είναι κ ένα απ τα ζητούμενα σ αυτά τα βιβλία.

Ο τρόπος γραφής και τα μηνύματα που περνάει ο συγγραφέας μου άρεσαν πάρα πολύ και θα αναζητήσω και τα υπόλοιπα βιβλία του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου