Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ (J. P. DIXON)

 


Τίτλος : Η ιστορία του χειρουργού
Συγγραφέας : J. P. Dixon
Εκδόσεις : Οξύ

"Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εάν η προσωπική μας ταυτότητα είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την ολότητα του σώματος μας; πόσο μεγάλο μέρος του σώματος μας μπορούμε να απολέσουμε χωρίς παράλληλα να απολέσουμε και την ακεραιότητα της ταυτότητας μας;"

Το 1889 στο Λονδίνο ένας νεαρός τότε χειρουργός μπαίνει από σύμπτωση σε μια κακόφημη παμπ και γνωρίζει μια σαγηνευτική και ταυτόχρονα άκρως εμμονική γυναίκα που θα του αλλάξει την ζωή και θα τον βυθίσει σε μια δίνη χειρουργικής παράνοιας.

Είχα ακούσει πολλά γι αυτή τη μικρή νουβέλα και αναρωτιόμουν μα πόση φρίκη να χωράει πια σε 80 μικρές σελίδες;
Χωράει. Η όλη σύλληψη της ιδέας είναι άρρωστη. Αυτή η νουβέλα είναι η απόδειξη πως και χωρίς αιματοκυλισμα ή χωρίς περιγραφές αιματηρές και πάλι ένας συγγραφέας με την ατμόσφαιρα μπορεί να σου σφηνώσει την εικόνα στο μυαλό και να σε κάνει να ανατριχιάσεις.
Διάβαζα και ενώ ψιθύριζα "όχι όχι όχι" και πάλι συνέχιζα να διαβάζω μανιωδώς ανήμπορη να σταματήσω την νοσηρή μου περιέργεια.
Όταν πλέον τελείωσα το έκλεισα αναρωτήθηκα πόσο άρρωστο ήταν αυτό που διάβασα και κυρίως ΓΙΑΤΙ μου άρεσε;
Θυμήθηκα τα λόγια του αγαπημένου Στίβεν Κινγκ που τον ρώτησαν "μα πως μπορείτε να γράφετε τέτοια πράγματα;" κ εκείνος απάντησε "εσείς γιατί μπορείτε να τα διαβάζετε;"

Κοινή η αρρώστια στους λάτρεις του τρόμου τελικά...
Από μένα πέντε ⭐⭐⭐⭐⭐

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου