Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΠΩΣ ΕΖΗΣΕ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ)

 


ISBN13 9786185437305

Εκδότης ΔΙΑΝΟΙΑ

Σειρά 

Χρονολογία Έκδοσης Ιούλιος 2021

Αριθμός σελίδων 236

Διαστάσεις 21x15

Κωδικός Πολιτείας 5774-0022

Θέμα 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/arrow ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 


📝Περίληψη.

Στα άδυτα του Βατικανού, ένας νεαρός δόκιμος ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αποτρόπαια διαπίστωση. Οι απαγωγές των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα,, γίνονται όπλο στα χέρια των πιο αδίστακτων τρομοκρατών, στην ιστορία του πλανήτη. Στόχος, η διάλυση του Δυτικού τρόπου ζωής και του μοντέρνου κοινωνικού συστήματος. Μέθοδος, η θανάτωση των παιδιών με συμβολικό τρόπο, προκειμένου να γκρεμιστεί και η θρησκευτική ασπίδα του Δυτικού πολιτισμού. Τόπος εκτέλεσης του τρομοκρατικού σχεδίου, ο τόπος που όλα ξεκίνησαν. Η Ελλάδα... 

📝Άποψη.

Και πως θα γινόταν να μην είναι η Ελλάδα; Η αρχή του πολιτισμού. Η αρχή του ηρωισμού. Η αρχή των πάντων. Ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει χαρακτήρες δυνατούς, συγκινητικους,βγαλμένους από την αρχαία Ελλάδα αλλά στην σύγχρονη εποχή. Στο τιμόνι της χώρας έχει μια πρόεδρο Δημοκρατίας του ελληνικού κράτους δυνατή, δυναμική και αγέρωχη. Που αγαπά την πατρίδα της και θα μάτωνε γι αυτή. Μακάρι να ήταν έτσι οι πολιτικοι μας και μακάρι όταν έρθει η ώρα να εκλεξουμε τέτοιο άτομο για να πάρει το τιμόνι της όμορφης χώρας μας να αποδειχθεί το ίδιο με αυτό που ονειρεύτηκε ο συγγραφέας. (Εδώ που τα λέμε κ εγώ πάντα ελεγα ότι η Ελλάδα θα σωθεί από γυναίκα 😂😉) . Σύμμαχοι στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας σε ένα αρμονικό πάντρεμα της ορθόδοξης και της παλαιάς θρησκείας (που οι σύγχρονοι ονομάζουμε μυθολογία) έχουμε ηγέτιδα -παλι γυναίκα- μιας αρχαίας ελληνικής φυλής γεμάτη αρχαίο μυστήριο, νύμφες και αμαζόνες. Σπάνιο σε βιβλίο να βλέπεις τόσο ηγετικές θέσεις καλυμμένες από γυναίκες και αν θέλετε την γνώμη μου εξαιρετική ιδέα του συγγραφέα να αποδώσει τέτοιο φόρο τιμής στο γυναικείο φύλο. 

Οι σκηνές δράσης ήταν καλοστημενες και κινηματογραφικές. Υπήρχαν σκηνές δράσης που μου άρεσαν τόσο πολύ που γύριζα και τις ξαναδιάβαζα απολαμβάνοντας τα συναισθήματα που μου προκαλούσαν. Η γραφή του συγγραφέα δυνατή, συγκινητική, καθαρή και σε κάποια σημεία τόσο περιγραφική που ένιωθα σαν να ζωγράφιζε με τα λόγια του τις εικονες και τα τοπία μπροστά μου. 

📝Κλείνοντας θα ήθελα να πω τρία πράγματα.

1) Στο βιβλίο θα βρείτε σε κάποια κεφάλαια επάνω δεξιά ένα κωδικό QR ο οποίος οδηγεί σ ένα τραγούδι που άκουγε ο συγγραφέας όταν έγραφε αυτά τα κεφάλαια. Το βρίσκω πανέξυπνο.

2) Η ατάκα του συγγραφέα " Σ όλο τον κόσμο ζουν γυναίκες. Στην Ελλάδα ζουν θεές" είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ .

3) Το βιβλίο είναι ξεχειλο από πάθος για την Ελλάδα. Το άρωμα της αρχαίας μας χώρας είναι παντού μέσα του. Ξεχειλίζει ηρωισμό, ελληνισμό και δύναμη. Αν είσαι άνθρωπος που όπως και εγώ δακρύζεις με τον εθνικό ύμνο και πιστεύεις πως οι Έλληνες μαζί και ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα γιατί είμαστε φτιαγμένοι από μια ιδιαίτερη πάστα τοτε Διάβασε το. Χθες!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου