Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΨΙΘΥΡΟΙ

Τίτλος : Του χειμώνα ψίθυροι

Συγγραφέας : Γράφουν οι: Γιώργος Αγγελίδης, Ανδρέας Αντωνίου, Μαίρη Βούλγαρη, Ειρήνη Μανωλάκου, Μαριλένα Μέξη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Ραλλού Σκουλούδη, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Χατζής

Εκδόσεις : Πηγή


Είμαι η σκιά κάτω από τα νερά, είμαι ο βράχος που ‘χει σχήμα ανθρώπινο, είμαι το βροντερό γέλιο του αέρα – κι είναι το φως της λάμπας μου π’ ακολουθείς και χάνεσαι στο δάσος, μ’ αντί να βρεθείς σε κίνδυνο σε οδηγεί σ’ απάγκιο, ως να χαράξει το έλεος της μέρας.


Σαν βρεθείς εδώ, άπλωσε τα χέρια σου στα ράφια μου, χάιδεψε με τα δάχτυλά σου τις σελίδες, με τα μάτια σου τις λέξεις. Είτε κλάψεις, είτε γελάσεις, όποιος, όποια και ό,τι κι αν είσαι, θα φύγεις με πλούτο μεγαλύτερο απ’ όταν ήρθες, ακόμη κι αν είναι οι τσέπες σου αδειανές.


Ένα τόσο υπέροχο βιβλίο που το διάβαζα και δεν ήθελα να τελειώσει. Ένιωσα ξανά σαν μικρό παιδί που χουχουλιασμένο μέσα σε ζεστές κουβέρτες ανυπομονεί να ακούσει παραμύθια δίπλα στο τζάκι..

Μια συλλογή από τόσο όμορφα γραμμένες ιστορίες βγαλμένες κατευθείαν από την καρδιά του χειμώνα γεμάτες με μυρωδιές Χριστουγέννων και ήχους από φρέσκο απάτητο χιόνι και τριζοβόλημα από τζάκι.

Το σίγουρο είναι πως του χρόνου τα Χριστούγεννα θα το διαβάσω δυνατά για τον μικρούλη μου γιο δίπλα στο τζάκι.

Υπέροχο βιβλίο, υπέροχη δουλειά απ όλους τους συγγραφείς.

Το προτείνω να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη. 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου