Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΑΡΟΙΝΤ (STEPHEN KING)



Τίτλος : Το σκυλί της Πολαρόιντ
Συγγραφέας : Stephen King
Εκδόσεις : Επιλογή


Μια πραγματικά καλή ιστορία τρόμου θα βρει χορεύοντας το δρόμο της προς το κέντρο της ζωής σου, αναγνώστη, και θ' ανακαλύψει την κρυφή πορτούλα του δωματίου που νόμιζες πως κανείς άλλος δεν ήξερε ότι υπήρχε... (Stephen King)

Κάθε φορά που ανοίγω ένα βιβλίο του "θείου Στίβι" νιώθω σαν να γυρνάω πίσω σ ένα γνώριμο και αγαπημένο μέρος.  Παρά το ότι γράφει κατά κανόνα τρόμου και όμως υπάρχει κάτι παρήγορο πάντα στην γνωστή του πλέον γραφή, στην ανατριχίλα στην σπονδυλική μου κάθε φορά που κάποιο κομμάτι με σοκάρει ή με αναγκάσει να το δω μπροστά μου σαν να συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Αγαπώ να ανακαλύπτω κρυμμένες μυστικές αναφορές από άλλα βιβλία του μέσα σε κάθε βιβλίο που διαβάζω πρώτη φορά και πιο πολύ απ όλα αγαπώ να βρίσκω την σύνδεση ανάμεσα σε κάποια βιβλία του.

Το σκυλί της Πολαρόιντ είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που απ ότι μπορώ να καταλάβω αποτελεί προάγγελο του τεράστιου μυθιστορήματος "χρήσιμα αντικείμενα" και λαμβάνει χώρα στο Καστλ Ροκ το ίδιο χωριό που διαδραματίστηκαν αρκετές ιστορίες του.
Παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου αίμα καταφέρνει με τον τρόπο του να χαρακτηριστεί νουβέλα τρόμου λόγω της πλοκής, της γραφής και φυσικά της ιστορίας.
Δεν θα ήθελα να γράψω ούτε περιληπτικά την ιστορία γιατί δεν θα ήθελα να προδώσω κάτι που ίσως είναι σημαντικό για την πλοκή.  Μπορώ να πω απλά πως πέρασα πολύ καλά διαβάζοντας το και αν το βρείτε μην το προσπεράσετε.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου