Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΣΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΦΙΝΑ)



Τίτλος : Σκισμενες σελίδες
Συγγραφέας : Κατερίνα Κοφινά
Εκδόσεις : Δυας



Από τα αρχαία χρόνια ακόμα η ισχυρή ανάγκη των ανθρώπων για πίστη δημιούργησε ένα φάσμα θεοτήτων τις οποίες πλέον συναντάμε πιο πολύ σε λαογραφικές παραδόσεις και μυθολογικές αναφορές. Μια από αυτές τις θεότητες και μάλιστα εξαιρετικά σημαντική και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η Εκάτη. Θεά των σταυροδρομίων, των μαγισσών και της Σελήνης, η Εκάτη έχει μείνει σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μυστηριακού και νεοπαγανιστικού κόσμου.

Η συγγραφέας λοιπόν σ αυτό το βιβλίο δανείζεται την Εκάτη από την μυθολογία, της δίνει μια νέα γκροτεσκα υπόσταση και την τοποθετεί στην καρδιά ενός εξαιρετικά δομημένου και γεμάτου αγωνία θρίλερ.

Η ιστορία ακολουθεί τον Έκτορα Αντωνίου ο οποίος μετά τον θάνατο του παππού του, του τσιφλικά Δανιήλ γυρίζει πίσω στις ρίζες του στο χωριό  Ελαιοχώρι για να αναλάβει κατόπιν εντολής της διαθήκης το σπίτι και τα κτήματα του παππού του. Και ο εφιάλτης ξεκινά καθώς ο Έκτορας βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι πολύ πιο αποτρόπαιο απ ότι είχε φανταστεί.

Με την απλή αλλά δυνατή γραφή της η Κατερίνα Κοφινά μας μεταφέρει σ ένα χωριό όπου η αιώνια πάλη του καλού και του κακού παίρνουν υπόσταση.
 Με τις γνώσεις της στην αρχαιολογία μας βάζει με λεπτομέρειες ακόμα πιο πολύ μέσα στην ιστορία και με τις ακμαίες περιγραφές της μας κάνει να νιώθουμε πως βλέπουμε μπροστά μας τον εικονικό επίγειο παράδεισο που είναι το το Ελαιοχωρι. 
Μία δυνατή και καλογραμμένη ιστορία τρόμου με το άρωμα της ελιάς, του νοτισμένου με αίμα χώματος, του πικρού καφέ και του δυνατού αλκοόλ. Το προτείνω. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου