Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΒ (FREDRIK BACKMAN)



Τίτλος : Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ.
Συγγραφέας : Fredrik Backman
Εκδόσεις : Π. Χ. Πασχαλίδης




"Για όλους τους ανθρώπους έρχεται μια στιγμή που πρέπει να επιλέξουν τι άνθρωποι θέλουν να είναι. Και αν δεν ξέρεις τις ιστορίες τους τότε δεν μπορείς να ξέρεις τους ανθρώπους"

Ο Οβ είναι ο φαινομενικά γκρινιάρης και ιδιόρρυθμος γεροπαράξενος που γκρινιάζει για όλα. Για την τεχνολογία, τα ταμπλετ, το διαδίκτυο, τους γείτονες, την αναξιοπιστία των ανθρώπων και την καταπάτηση κανονισμών. Ζει σ ένα τακτοποιημένο κόσμο μέχρι που μια οικογένεια μετακομίζει δίπλα του και ανατρέπει τα πάντα. Βλέπετε ο Οβ έχει χάσει την γυναίκα του και έχει αποφασίσει πως αφού τακτοποιήσει τα πάντα θα αυτοκτονήσει ήρεμα και καλά για να είναι μαζί της. Μα τα σχέδια του μόνιμα ανατρέπονται από φασαριόζους γείτονες, ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του και μια γάτα που προσπαθεί να ξοδέψει και τις εννιά ζωές της μονομιάς. Ο Οβ είναι τίμιος, συνεπής, ειλικρινής και ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που αγαπάνε αληθινά. Ένας άνθρωπος με μια πραγματικά υπερμεγέθη καρδιά.

Ένα γλυκόπικρο μυθιστόρημα που μ έκανε να γελάω και να κλαίω ταυτόχρονα. Γραμμένο με το ιδιαίτερο στυλ του Backman και μ ένα έξυπνο και καυστικό χιούμορ ήταν από τα πιο απολαυστικά κοινωνικά βιβλία που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Αν θέλετε ένα βιβλίο να σας ζεστάνει την καρδιά το βρήκατε. Για μένα είναι ένα 5/5 και ξέρω πως κάποια στιγμή θα το ξαναδιαβάσω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου