Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ (ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΑΡΟ)



Τίτλος : Η εποχή των Κερασιών
Συγγραφέας : Νικολά Μπαρό
Εκδόσεις : Πατάκη
Λένε πως η εμφάνιση δεν είναι το παν και κατά κανόνα συμφωνώ... Την συγκεκριμένη όμως φορά η εμφάνιση για μένα έπαιξε τον απόλυτο ρόλο. Το πρώτο πράγμα λοιπόν  που με τράβηξε σ αυτό το όμορφο βιβλίο ήταν το εξώφυλλο. Έχει ειλικρινά τόσο όμορφο εξώφυλλο. Τα χρώματα και η υφή με ταξίδεψαν πριν καν το ανοίξω και φυσικά το γεγονός πως ήταν εκδόσεις Πατάκη που πάντοτε η ποιότητα του χαρτιού είναι ξεχωριστή και δεν με απογοήτευσε ποτέ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ιστορία αγάπης με φόντο το χειμωνιάτικο Παρίσι. Μια ιστορία γεμάτη κομψότητα, ρομαντισμό και αρώματα από κακάο, καφέ και γαλλική κουζίνα.
Η γραφή του Νικολά Μπαρό είναι στρωτή και μου άρεσε ιδιαίτερα που αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο από την πλευρά και των δύο πρωταγωνιστών και μάλιστα το κάνει με ιδιαίτερη μαεστρία και από την γυναικεία πλευρά.
Φυσικά το  τέλος του βιβλίου καθώς και η πλοκή είναι αναμενόμενα δεδομένου ότι διαβάζουμε μια ελαφριά ρομαντική κομεντί αλλά είναι δοσμένα με μια όμορφη αίσθηση του χιούμορ και μια τόσο γεμάτη ρομαντισμό διάθεση που μ έκανε να το κατατάξω στις πιο γλυκιές ιστορίες που διάβασα τον τελευταίο καιρό.
Μπορώ να πω πως ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα να διαβάσω αυτή την εποχή και καθώς ήταν και η πρώτη μου επαφή με τον συγκεκριμένο συγγραφέα θα ψάξω και τα υπόλοιπα βιβλία του πολύ σύντομα.
4. 5/5 αστεράκια από μένα .


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου