Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΛΛΗΣ)



Τίτλος : Η Σκιά στο σπίτι
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κέλλης
Εκδόσεις : Κέδρος




Η ιστορία ακολουθεί τον Τάσο Βαρθαλίτη ο οποίος μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του, μετακομίζει με τα δύο παιδιά του σ ένα αρχοντικό στην άκρη της λίμνης Βόλβης. Σύντομα όμως το αρχοντικό προσπαθεί να τους καταπιεί στο ζοφερό και στοιχειωμένο παρελθόν του.

Έχω πει ξανά και ξανά ότι αγαπώ την θεματολογία τρόμου. Στα βιβλία και στις ταινίες. Διαβάζω αυτή τη θεματολογία χρόνια ολόκληρα και δεν το λέω για να δηλώσω κάποιου είδους εξειδίκευση απλά πιο πολύ για να αιτιολογήσω το πόσο απαιτητική έχω γίνει. Θεωρώ ότι το παν σ αυτά τα βιβλία είναι η ατμόσφαιρα. Αν ο συγγραφέας καταφέρει να σε βάλει στη σωστή ατμόσφαιρα - την οποία για να πετύχει πρέπει να χτίσει σταδιακά - τότε ακόμα και στον πιο απλό διάλογο εσύ θα περιμένεις να συμβεί το κακό. Βρήκα την σκιά στο σπίτι ένα άρτιο, ατμοσφαιρικό και άκρως καλογραμμένο μεταφυσικό θρίλερ.
 Δεν με άφηνε να το αφήσω από τα χέρια μου ζώντας κυριολεκτικά την κάθε στιγμή και σχεδόν ακούγοντας τους διαλόγους μέσα στο κεφάλι μου. Με ξενύχτησε. Και όχι από φόβο. Αλλά από αυτή την νοσηρή περιέργεια και το γαργαλιστικό σφίξιμο στο στομάχι που μόνο ένα καλό θρίλερ σου αφήνει. Με μια στρωτή γραφή και σύγχρονους διαλόγους ο Κωνσταντίνος Κέλλης σε βάζει μέσα στο βιβλίο κάνοντας το άκρως κινηματογραφικό.
Ένα απομονωμένο παλιό αρχοντικό, μια τεράστια αυλή με μια αυλόπορτα που οδηγεί σε δάσος, πορτραίτα που ανεβοκατεβαίνουν σε τοίχους, σκιές στις γωνίες και απόκοσμα τριξίματα πίσω από πόρτες που δεν ανοίγουν. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο απ αυτό για να περάσετε μία ωραία βραδιά διαβάσματος στο σπίτι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου