Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ (PAOLO BACIGALUPI)



Τίτλος : Το κουρδιστό κορίτσι
Συγγραφέας : Paolo Bacigalupi
Εκδόσεις : Σελήνη




Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα τρόφιμα προέρχονται από εταιρίες που φτιάχνουν μεταλλαγμένους σπόρους. Έναν κόσμο που έχει ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής καταστροφής τις γενετικές μεταλλάξεις. Ο Άντερσον Λέικ είναι ο απεσταλμένος μιας τέτοιας εταιρίας στην Ταϊλάνδη ψάχνοντας να βρει ξεχασμένα φρούτα του παρελθόντος αμόλυντα ίσως από την καταστροφή. Εκεί συναντά την Εμίκο. Ένα γενετικά τροποποιημένο κουρδιστό κορίτσι...

Ένα δυστοπικό μέλλον λοιπόν πραγματεύεται το βιβλίο.
 Ένα μέλλον κατεστραμμένο γενετικά και περιβαλλοντικά. Θα έλεγα πως είναι αρκετά πρωτότυπη ιδέα όλο το στόρι του βιβλίου. Πολύ έξυπνο και σίγουρα από την περίληψη μου τράβηξε πολύ το ενδιαφέρον ως λάτρη του δυστοπικού. Ως εκεί με τα καλά του όμως. Ο συγγραφέας σε πετάει απευθείας στα βαθιά μέσα σ ένα κόσμο για τον οποίο δεν έχεις ξαναδιαβάσει και ο οποίος βρίθει από επιστημονικές λέξεις που χρειάζονται λεξικό και από λέξεις που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας του άρα πρέπει να τις καταλάβεις από τα συμφραζόμενα.
 Εκτός αυτού σε κουράζει με τόσο πολλές λεπτομέρειες σε πράγματα μη δραστικά που κάποια στιγμή ειλικρινά φλέρταρα με την ιδέα να προσπεράσω μερικές σελίδες ίσα για να δω λίγη δράση και να με αποτρέψω από το να "κάψω" το βιβλίο. Δεν ξέρω αν φταίει που είναι το πρώτο του βιβλίο και δεν ξέρω αν τα άλλα που έχει γράψει είναι καλύτερα αλλά δύσκολα θα βρεθώ σε θέση να το διαπιστώσω.
Παρ ολ αυτά όμως να πω πως θα έβγαινε μια πολύ καλή ταινία απ αυτό το βιβλίο όπου όλες αυτές οι λεπτομέρειες που κουράζουν στις λέξεις θα απεικονίζονται ωραία στον κινηματογράφο.
2/5 από μένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου